povratak
SOLARNA ENERGIJA

Solarna elektrana kao zaštita od rasta cijene struje

Ulaganjem u solarnu elektranu poduzetnici štite svoje poslovanje od mogućeg rasta cijena struje u budućnosti.

SOLARNA ENERGIJA Kalkulator Imate pitanje?

Ulaganjem u solarnu elektranu poduzetnici štite svoje poslovanje od mogućeg rasta cijena struje u budućnosti.

Posljednjih pola godine sve češće čitamo o rastu cijena sirovina, energenata i građevinskog materijala . U većini europskih zemalja inflacija dostiže rekordne razine u posljednjih desetak godina.

Cijena električne energije na svjetskom i europskom tržištu također je u stalnom porastu. Primjerice, 2017. godine ona je iznosila 50 eura po MWh, dok je danas njezina cijena oko 250 eura, što je porast od 400 posto. Za očekivati je da će se ovaj trend nastaviti i utjecati na lančano poskupljenje većine proizvoda. Stoga ulaganje u solarnu elektranu postaje još atraktivnije jer njime Vaša tvrtka postaje neovisna i slobodna od promjena cijena na energetskom tržištu.

Također, ugradnjom solarne elektrane postajete manje ovisni o velikim proizvođačima električne energije, kao i o distribuciji i mogućim problemima koji mogu nastati prilikom prijenosa električne energije. Iako sastavni dijelovi sunčanih elektrana posjeduju jamstveni rok i do 25 godina, to ne znači da solarna elektrana protekom navedenog razdoblja prestaje raditi i proizvoditi električnu energije. Nakon zajamčenih 25 godina, ona će i dalje proizvoditi električnu energiju u nešto manjem obimu, dok njezin rok trajanja može biti i duži od 30 godina.

 

Kontaktirajte nas

Poštovani, Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo u svrhu povratnog kontakta kako bismo odgovorili na Vaš upit i savjetovali Vas u odabiru usluge. Više informacija o obradi osobnih podataka koje provodi ENNA Opskrba d.o.o. dostupno je na linku.
0800 6622