povratak
SOLARNA ENERGIJA

Solarna elektrana na zgradi RBA banke smanjit će emisiju CO2 za 41 tonu

Postavili smo solarnu elektranu na zgradu RBA banke u Zagrebu u kojoj radi 900 ljudi, a koja će proizvesti 90.000 kilovatsati električne energije godišnje.

SOLARNA ENERGIJA Kalkulator Imate pitanje?

Postavili smo solarnu elektranu na zgradu RBA banke u Zagrebu u kojoj radi 900 ljudi, a koja će proizvesti 90.000 kilovatsati električne energije godišnje.

Postavljena elektrana ima 75 kilovatsati, a jedan kilovat instalirane snage na ovoj lokaciji proizvede 1200 kilovatsati električne energije godišnje, odnosno 1,2 megavatsati. Kada bismo koristili fosilna goriva poput ugljena ili nafte za generiranje te količine energije, u atmosferu bismo ispustili oko 41 tonu CO2. Za apsorpciju tolike količine CO2 bilo bi potrebno zasaditi 3750 stabala.

Solarni div u Magazinskoj ima snagu usporedivu s 15 prosječnih solarnih elektrana za kućanstvo. Prosječna solarna elektrana za kućanstvo u Hrvatskoj snage je pet kilovatsati i ona najčešće može pokriti potrebe četveročlane obitelji, ovisno o njihovoj potrošnji i lokaciji, odnosno solarnom potencijalu područja.

Električna energija koju proizvede ova solarna elektrana u cijelosti će se koristiti za potrebe poslovne zgrade RBA, odnosno neće biti “viškova energije” koji bi se dalje prodavali u sustav. Posljedica je to i relativno male površine krova na kojem je postavljena elektrana u odnosu na ukupnu površinu zgrade. Elektranu smo instalirali u svega pet dana, a kompletan proces koji je uključivao i dogovor te izradu dokumentacije trajao je 90 dana

 

Svi dijelovi elektrane imaju garanciju od 25 godina, a njezin rok trajanja može biti i preko 30 godina. Cijelo to vrijeme elektrana će svojem vlasniku donositi uštede.

Kontaktirajte nas

Poštovani, Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo u svrhu povratnog kontakta kako bismo odgovorili na Vaš upit i savjetovali Vas u odabiru usluge. Više informacija o obradi osobnih podataka koje provodi ENNA Opskrba d.o.o. dostupno je na linku.
0800 6622